Domaine Valambelle - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Languedoc
Domaine Valambelle
Faugères,  Languedoc
Vineri
Abbal

Billede:
Marcel Abbal, 
(Foto: Mogens Bergmann)
Faugères appellationen har med sin skiferjord noget af den bedste "terroir" i hele det store Languedoc område, og vi i Les Cépages synes, familien Abbal på Château Valambelle i den lille by Laurens leverer suverænt de bedste vinkøb til prisen, som vi har kunnet finde. Mogens Bergmann (Tipsomvin.dk) skriver: "I Laurens ligger et af de bedste domæner i Faugères, udefra ser det ikke ud af meget, men her produceres nogle meget gode vine. Familien Abbal har produceret vine til det lokale kooperativ siden 1936, men i 2003 begyndte familien at producere deres egne vine. Man byggede nye kældre, og i 2010 var omlægningen til økologisk drift gennemført. Marcel Abbal (der forøvrigt godt kan minde lidt om Walther Matthau) og hans søn Thierry laver her fire rødvine.... og husets næstbedste rødvin, Florentin Abbal, anbefales hvert år i Guide Hachette".

Vinene:

Valambelle, "L'Angolet"
Textbook Faugères. Syrah, Grenache, Carignan, Mourvedre. Smag af kirsebær, træfrugter og krydderurter, på en gang kraftfuld og fløjlsblød. En perfekt dagligvin til det danske køkken. Økologisk.

Valambelle: "Florentine Abbal":
60% Syrah, 20% meget gammel Carignan og lige dele Grenache og Mourvedre for resten. Det er en stor og kraftig vin med mørke kirsebær, blommer og krydderier i duften. En Syrah-domineret "Faugères Préstige"-type. Økologisk fra 2010.

Valambelle: "Grande Cuvée":
Laves kun i gode årgange. 80% Syrah og 20% Mourvedre. Lagres 12 måneder på franske egetræsfade. Det er en på alle måder stor vin, kompleks og kraftig, med vanille og lakrids og bløde tanniner. Bør forbeholdes de kraftigste kødretter, såsom vildt med mørkt kød.
Domaine Valambelle, Faugères, Grande Cuvée, 2010

Domaine Valambelle, Faugères, Grande Cuvée, 2010

Drik den til kraftige kødretter, såsom vildtretter med mørkt kød.

144,00 kr Tilføj
 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu