Domaine Valambelle - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine Valambelle
Faugères,  Languedoc
Abbal

Billede:
Marcel Abbal,
(Foto: Mogens Bergmann)
Faugères appellationen har med sin skiferjord noget af den bedste "terroir" i hele det store Languedoc område, og vi i Les Cépages synes, familien Abbal på Château Valambelle i den lille by Laurens leverer suverænt de bedste vinkøb til prisen, som vi har kunnet finde. Mogens Bergmann (Tipsomvin.dk) skriver: "I Laurens ligger et af de bedste domæner i Faugères, udefra ser det ikke ud af meget, men her produceres nogle meget gode vine. Familien Abbal har produceret vine til det lokale kooperativ siden 1936, men i 2003 begyndte familien at producere deres egne vine. Man byggede nye kældre, og i 2010 var omlægningen til økologisk drift gennemført. Marcel Abbal (der forøvrigt godt kan minde lidt om Walther Matthau) og hans søn Thierry laver her fire rødvine.... og husets vine anbefales hvert år i Guide Hachette".

Domaine Valambelle "Caprice de Schiste" 2015
Kraftig, mourvedrebaseret. Velegnet til asiatisk eller orientalsk køkken, kød med pebersauce, oksekød i gryderet. Økologisk.
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
129,00kr
Tilføj
Flaskefotos:
Mogens Bergmann
Vineri
Der er rent og pænt i Abbal's cuverie.
Vinene:

Valambelle "Caprice de Schistes":
En lidt anderledes vin end de øvrige. Velegnet til asiatisk eller orientalsk køkken, kød med pebersauce, oksekød i gryderet. 60% Mourvedre, 40% Grenache.
Tilbage til indhold