Pouilly-Fumé - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine Hervé Seguin
Pouilly-Fumé, Loire
Hervé Seguin Pouilly Fumé Prestige 2020
Velegnet til fisk (især fladfisk, laks, rødfisk, hornfisk, makrel og torsk), østers, snegle, rejer, skaldyr - og endelig den klassiske: Gedeost.
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
149,00kr
Tilføj
Domaine Hervé Seguin er "Master Class" i den berømte lille hvidvinsby Pouilly-Fumé ved Loirefloden - lige over for den pulserende Sancerre, som yder lignende, men lettere hvidvine. Guide Hachette uddeler stjerner en masse til Domaine Hervé Seguin, som råder over nogle fantastiske parceller i de bedste terroirs i appellationen.
I dag drives huset dygtigt af 6. generation, Philippe Seguin, mens far Hervé passer huset og haven og smager med kunderne i butikken, for næsten al vinen sælges "ved stalddøren" og resten eksporteres. Og priserne er det rene røverkøb i forhold til kvaliteten.
Al Pouilly-Fumé er lavet på Sauvignon Blanc, karakteristisk for sin smag af flint. Serveres ved 8º - 10ºC, især til fisk, skaldyr eller gedeost - det er guddommeligt! - men Pouilly Fumé egner sig desuden allerbedst til fladfisk (f.eks. rødspætte, pigvar etc.), torsk, hornfisk, rødfisk, makrel og rå eller dampet laks.
Fremhævet og rost af Robert Parker Jr. som bemærkelsesværdig god kvalitet til prisen ("Great Value Wine").

Flaskefoto:
Mogens Bergmann
Vinen:

Hervé Seguin Pouilly Fumé Prestige:
Husets prestige-cuvée. Fremragende  frisk, stringent og aromatisk hvidvin på Sauvignon Blanc. En af de  bedste topvine fra Pouilly-Fumé, blandet af druer fra de bedste - og  meget forskellige - terroir's, som appellationen er karakteriseret af.  Naturligvis 100% Sauvignon Blanc. Velegnet til fornemme fiskeretter eller til ristet gedeost ("Chèvre Chaud")


PS: Loire-vinen Pouilly-Fumé må endelig ikke forveksles med Pouilly-Fuissé, som er en Bourgognevin på Chardonnay.
Tilbage til indhold