Kopke - Les Cepages

Gå til indhold
Kopke Portvin
Ruby og Colheita 
fotos: 
Mogens Bergmann
Druerne til Kopkes portvine hentes primært omkring Tabuaço, hvor Kopkes egen 90 hektar store vingård, Quinta São Luíz, er smukt beliggende, ca. 2 km inden byen Pinhão ved Douro-flodens bred. Kopkes portvine udmærker sig ved et attraktivt pris/kvalitets-forhold.

Kopkes Fine Ruby er den ideelle daglig-port. Meget prisbillig med aligevel af høj kvalitet. Ungdommelig, som en Ruby skal være, bærpræget som fungerer upåklageligt til ost, også blåskimmel, chokolade, dessert. Eller prøv at hælde en sjat i portvinssaucen.

Colheita-portvin (Udtales "kål'jæjta") skal lagre mindst 7 år på træfade, men gør det oftest meget længere. Efter at være blevet tappet på flaske udvikler vinen sig (næsten) ikke yderligere. 1999'eren fra Les Cépages har ligget ikke færre end 18 år på fad og er derfor en moden vin, som gennem årene er blevet lysere og mere raffineret og silkeblød. 1999'ere, erhvervet tidligere end 2018, har i sagens natur ikke ligget 18 år på fad, hvilket i øvrigt vil fremgå af bagsideetiketten. Duft af ristede tørrede rosiner og svesker. Smag som en formidabel brunsviger, dog er sødmen ikke dominerende, men diskret tilbagelænet i den modne vin. Drik vinen til hårde oste, nødder, tørret frugt, ikke for søde desserter eller blot som en udsøgt nydelse i sig selv - måske efter en middag med kraftige store vine, som en Full eller Ruby Port ikke kan "komme efter".
Kopke Vintage Port 2002 er en mørk og tætpakket Vintage Port, præget af frugtsødme med aromaer af hyldebær, blåbær, lakrids, chokolade og peber. I modsætning til andre portvine, lagrer Vintage port ikke på små træfade, men derimod i flasken - ligesom en stor rødvin - og karakteren bliver en helt anden. Men inden tapningen lagres vinen dog et årstid, typisk på store tanke eller tønder, som ikke tilfører smag. Kopke lagrer således deres Vintage Port på 20.000 liters "toneis" i ca. 13 måneder inden tapningen. Vintage Port er en suveræn "after dinner Port", som dog altid skal dekanteres for at fjerne et massivt bundfald. Vintage Port skal drikkes i løbet af et par dage efter åbning - ligesom en rødvin.
Kopke Fine Ruby Port
En rigtig fin daglig-portvin. Velegnet til desserter, ost, især blåskimmel, samt som kvalitets-ingrediens i madlavning.
69,00kr
Tilføj
Kopke Colheita Port 1999
Fadlagret Portvin fra årgangen 1999. 18 års fadlagring af den særdeles gode årgang 1999 skaber den unikke smagsoplevelse. 94 point/WineAnorak. 92/Wine Spectator
179,00kr
Tilføj
Kopke Vintage Port 2002
Mørk og tætpakket Vintage Port. Vintage Port er portvinens kongevine, men de skal drikkes inden for et par dage. Der vil være bundfald, som skal dekanteres væk, inden vinen serveres.
259,00kr
Tilføj
Kopke Vintage Port 2004
Mørk og tætpakket Vintage Port. Vintage Port er portvinens kongevine, men de skal drikkes inden for et par dage. Der vil være bundfald, som skal dekanteres væk, inden vinen serveres.
299,00kr
Tilføj
Tilbage til indhold