Domaine des Duc - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine des Duc
Saint Amour, Beaujolais
Dom. des Duc, St.-Amour "Les Capitans" 2012
Velegnet til franskinspirerede retter som fuglevildt og indvolde. Kylling, vagtel, and (uden sødsur rødkål).
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
109,00kr
Tilføj
Flaske-fotos:
Mogens Bergmann
Familien Duc har produceret Beaujolais og Mâcon vine i 10 generationer i den charmerende lille vinby Saint-Amour i Beaujolais. I dag drives virksomheden dygtigt af ægteparret Laurent og Pascal Duc.
Domainet råder over 14 ha med vinstokke, som i gennemsnit er 60 år gamle.
Vinene er af ekstraordinær høj klasse, fulde af frugt og charme, og vinder ofte guldmedailler, når de deltager i konkurrencer.
I Smag og Behags store Beaujolais Cru smagning i august 2008 blev Duc's vine nr. 1 og 2 i den meget store smagning med masser af vine! Vi forstår det godt, og vore kunder ligeså, for Duc's Saint-Amour er i særklasse.
Vinene:
I området Beaujolais er alle rødvinene lavet på druesorten Gamay. Mange forbinder Beaujolais med den rædselsfulde og ultrakommercielle "Beaujolais Nouveau", og det er meget synd. Skeln mellem "Beaujolais Nouveau", "Beaujolais", "Beaujolais Village" og "Beaujolais Cru". Sidstnævnte er naturligvis de bedste, og førstnævnte er helt bogstaveligt ikke noget at samle på. Saint-Amour er en af Beaujolais' Cru'er:

Saint-Amour (UDSOLGT)
Saint Amour er den nordligste Beaujolais Cru og støder op til det store Mâcon Bourgognedistrikt i nord.
Vidunderlig tæt rød farve, meget mørk for en Beaujolais, blomster i næsen, særdeles velafbalanceret og rund. Lang afslutning.
Fornem guldmedaille på Concours des Grands Vins de France i adskillige årgange, herunder 2014.
Niels Ehler skriver på www.debedstevine.dk: "Spændende, kompleks og forbavsende udviklet næse - meget sammensat med toner af skovbund og lakrids, men også frisk frugt. Blomstrende og charmerende. Venlig sødmefuld smag - ligetil og med god koncentration og sund frugt. 86 Point."

Saint-Amour "Les Capitans"
Husets prestigecuvée fra de bedste vinstokke og lagret på træfade, uden dog at træet på nogen måde dominerer.
Tilbage til indhold