Dom. Schoenheitz - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine Schoenheitz
Alsace
Dom. Schoenheitz, Pinot Noir Classique 2017
Fadlagret Pinot Noir rødvin, velegnet til fugleretter, lyst kød og andre elegante retter.
114,00kr
Tilføj
Godt gemt af vejen i den sidste landsby (Wihr-au-Val) før man kører op i Vogeserne ligger den måske bedste producent af Pinot Noir rødvin i Alsace, Domaine Schoenheitz, med ialt 16 hektar vinmarker. Druerne til topvinen "Herrenreben" dyrkes udelukkende på Grand cru marken af samme navn og er derfor i særklasse, men den mindre ambitiøse "Classique" er dog ikke at kimse af.
I dag laves vinene af sønnen Adrien. Adriens bedstefar Henri Schoenheitz startede genplantningen af markerne, der var blevet ødelagt under 2. verdenskrig, i 1971. Adriens forældre Henri og Dominique kører virksomheden videre og lavede deres første årgang i 1980.

Sammenlignet med vinene fra Bourgogne, som jo er lavet af samme druesort, Pinot Noir, er der tale om topkvalitet til halv pris. Godt nok er sådanne røde Alsacevine - sammenlignet med de langt mindre frugtmættede traditionelle røde eller rosé Alsacevine - lidt dyrere, men det er der en særdeles god grund til, for årsagen til den væsentligt højere kvalitet ligger i minimeringen af udbyttet pr. hektar. Men selv om sådanne kraftige Alsace rødvine er dyrere end de traditionelle, er prisen alligevel kun ca. det halve af en tilsvarende Bourgognevin.


Flaske-fotos:
Mogens Bergmann
Vinbeskrivelser:

Pinot Noir Classique:
En lækker og bemærkelsesværdig prisbillig Pinot Noir rødvin, lagret på egetræsfade (Fût de chênes). Duft og smag af choko, karamel, tobak. Et oplagt alternativ til de meget dyrere Bourgogner.

Pinot Noir Herrenreben: UDSOLGT!
En fantastisk Pinot Noir, som kan konkurrere med store og langt mere kostbare Bourgogner. Kompleks og krydret topvin fra Grand Cru marken Herrenreben. Årgang 2015 er fremhævet med stjerne i Guide Hachette. "Duft af sorte kirsebær og ristet egefad/vanille, mundfyldende holdt sammen af behagelig tannin, som dog alligevel smelter på tungen med en behagelig afrundet syrlighed i finalen." (De franskmænd har jo et blomstret sprog). Det er kraftig vin - især fra Alsace, og Guide Hachette anbefaler endog vinen til peberbøf, - og det er vel at mærke ikke for at skylle munden.
Tilbage til indhold